Sprint în Formula 1 – ce este

Să începem cu faptul că Formula 1 este cea mai importantă și mai populară serie de curse din prezent, deoarece este cea la care participă piloți de renume mondial. În 2024, anul a creat un nou format numit sprint în f1. În 2024, acesta va fi pe 6 etape de curse: Baku, Spielberg, Spa, Losail, Austin și Sao Paulo.

Iubești cursele și urmărești constant aceste competiții? Te interesează cum se va desfășura acest eveniment și la ce folosește sprintul în F1? Grăbește-te și citește totul mai jos!

Ce este un sprint în Formula 1?

După cum știți, în Formula 1 sprintul se mai numește și calificare. Totul din cauza faptului că cursa este pe o distanță scurtă, de aproximativ o sută de kilometri. O astfel de cursă nu durează mai mult de o jumătate de oră de timp. Pentru ea câștigătorii primesc doar 6 puncte: pentru primul loc dau 3 puncte, pentru al doilea – 2, iar pentru al treilea – unul. Un aspect important, despre care este imposibil de tăcut, este că numărul de curse libere va fi mai mic cu 1, iar acum și pneurile vor fi folosite diferit. Vor exista doar pneuri soft și nu de alt tip. De asemenea, două curse vor avea loc în Europa, iar cea de-a treia undeva în afara Europei. Prima a avut loc la Silverstone pentru marele premiu. Dacă îi întrebi pe oficialii de cursă dacă le place acest tip de introducere în Formula 1, părerile lor sunt considerabil împărțite. Unii cred că jocul ar fi fost mai bun fără sprinturi, iar alții, dimpotrivă – așteaptă de foarte mult timp introducerea unui astfel de format și sunt fericiți că pot încerca un astfel de joc.

Pro și contra introducerii sprintului în Formula 1

Să prezentăm câteva dintre avantajele introducerii:

Dar, bineînțeles, există diverse dezavantaje. La urma urmei, de exemplu, pentru alte persoane, aceste curse au devenit acum plictisitoare decât a fost înainte. Printre toate minusurile trebuie să fie subliniat:

Astfel, vă puteți da seama că răspunsurile oamenilor sunt complet diferite. Există o mulțime de argumente pro și contra. Există atât argumente pro, cât și contra, care sunt alarmante și răpesc interesul multor fani și jucători.

În același timp, putem spune doar că adăugarea sprintului la Formula 1 este un experiment foarte interesant, de care depinde dezvoltarea afacerilor și a jocului în sine în viitor. Introducerea unui astfel de format a devenit o intrigă pentru mulți, deoarece toată lumea vrea să știe cum se va termina un astfel de joc. De asemenea, este destul de tensionat, pentru că trebuie să fii foarte precis și să poți arăta imediat cel mai bun rezultat.